JO11-3

Eerste bekerwedstrijd eindigt in mineur voor JO11-3 in ’s Heer Arendskerke: 8-2

Zaterdag 2 september stond ook voor JO11-3 de eerste bekerwedstrijd op het programma in en tegen ’s Heer Arendskerke. Hieronder een uitgebreid verslag:

Om 9.30 uur vertrokken we naar de overkant, naar ’s Heer Arendskerke. Ons team is iets veranderd, Josefien is naar Groede naar het meisjesteam, Andrei gestopt. Maar Ryan en Corné komen de gelederen versterken. We gaan nu ook 25 minuten spelen in plaats van 20 minuten. Kas gaat de eerste helft keepen. Voor het gemak ga ik ’s Heer Arendskerke HA noemen, omdat het zo lange naam is.

Ryan trapt af en na wat heen en weer gaan van de bal tussen beide teams komt er toch een schot van HA op het doel, gelukkig op de paal! Tegenaanval van Oostburg met goed samen spel resulteert in een schot van Jesse op het doel, die helaas gestopt wordt. Diryké werkt daarna een tegenaanval van HA goed weg, waarna een inval van HA volgt, een doelpunt hangt in de lucht, maar Kas red goed. Aan de overkant mag Sen een corner nemen die helaas in de verdediging van HA gaat. Voetballend laten we mooi samenspel zien en zo is het Ryan die Sen een mooie assist geeft en het schot van Sen is raak 0-1 ! Waarna de aftrap volgt een snelle aanval van HA in gezet wordt en het 1-1 staat. Jammer, we beginnen opnieuw waarna Arjen, Corné er een corner uit slepen die door Jesse genomen wordt en helaas in het zijnet beland.

Na het veroveren van de bal kunnen we weer ten aanval en is het wederom Sen die ons de voorsprong bezorgt: 1 -2. Er blijven kansen komen voor Diryke, Sen, Ryan en Jesse maar de verdediging staat in de weg. Als HA weer uitbreekt met een snelle aanval is de bal niet te houden voor Kas en staat het 2-2. Na een ingooi van HA met schot op doel erna gaat deze gelukkig naast het doel. Een corner van HA wordt door Sem goed weg geschoten. De laatste minuten van de eerste helft tikken weg, een ingooi van Sen waarmee Ryan naar Jesse naar Arjen kan passen helaas gaat de bal uit. De tegen aanval van HA wordt nog goed weg gewerkt door Sem en Arjen, maar de druk blijft op onze helft. Wanneer HA een schot op doel lost en Jesse wil weg werken gaat de bal helaas achter Kas, 3-2. Dit is even een domper maar kopjes naar boven en we gaan er tegenaan. Het heeft toch indruk gemaakt, Kas heeft nog een mooie redding, Ryan redt nog een bal van de lijn maar we gaan rusten met 4 -2.

De tweede helft wil Kas graag voetballen en is het Arjen die het keeperstenue aantrekt. Het is nu HA die aftrappen en direct op oorlogspad gaan, Arjen red. Een tweede schot op doel gaat gelukkig over en een bal wordt via het hoofd van Kas weggewerkt. Een ingooi van Jesse naar Sen stuit op de verdediging van HA. Als daarna een corner volgt voor HA is het Arjen die ons weer red. Een tweede schot kans is wel raak 5-2. We spelen goed voetbal alleen staat bij ons de HA verdediging in de weg. Corne probeert het eens van ver en Diryke zijn bal gaat net naast. Arjen heeft het druk, krijgt nog een bal hard in zijn buik, Corné mag er een vrije trap voor nemen. Goed samenspel van Ryan, Jesse en Sen brengt ons een corner die jammer genoeg achter de lijn goed in plaats van voor het doel. Een tweede corner genomen van Jesse wordt door Sem net naast gekopt. Dan is het HA weer die met lange, verre ballen ons probeert te verrassen, maar Arjen staat weer sterk en red. Aan de andere kant is het Sen die een corner ver voor bij het doel ziet. De snelle aanvallen van HA zijn het gevaarlijkst en onhoudbaar 6-2. Als Sen zich bij een sliding akelig blesseert aan zijn knie en er uit moet is het team toch een beetje van slag. Het wordt 7 -2 en 8-2. Toch laten we nog een paar mooi aanvallen zien maar komen er voor Oostburg geen doelpunten meer. In de laatste minuut nog een poging van Sem, net naast.

Al waren wij in de tweede helft voetballend sterker hebben we het helaas niet gered. Wel kunnen we trots zijn op ons zelf, goede tegenstand tegen een JO11-1 team, die toch fysiek iets groter en sterker waren.

Eindstand: 8-2