SVO-2 [ZA]

Zaterdagteam nog steeds zonder punten na verlies tegen Terneuzense Boys

Zaterdag moest de dag van de ommekeer worden voor het Zaterdagteam. Drie punten pakken bij de Terneuzense Boys die voorlaatste staat in de competitie met slechts 1 punt. Maar Oostburg slaagt daar niet in. Hieronder een verslag van de vaste reporter.

Waar Oostburg wel in slaagde was de beste tweede helft van het seizoen te spelen, maar die ballen moeten er wel in. In de eerste helft gingen de ploegen gelijk op. Terneuzen kwam makkelijk op 1-0. Dat werd ook de ruststand. In de tweede helft zocht Oostburg meer de aanval. Ze wisten dat er punten gehaald konden worden en dat ze daar iets voor moesten doen. Caspar de Heij opende de score voor Oostburg en niet lang daarna maakte hij de tweede. Caspar was een plaag voor de achterhoede en keeper van Terneuzen. Hij is gewoon niet te stoppen en komt er links- of rechtsom altijd langs. En als dat niet kan dan gaat hij er doorheen. Tot grote ergernis van de keeper. Hattrick werd er geroepen. Maar die kwam er niet.

Zwakke plek

De verdediging van Oostburg lijkt de zwakke plek te zijn. Terneuzen kwam nauwelijks van de eigen helft af maar bij de enkele uitvallen was het wel twee keer raak. Oostburg keek na een voorsprong tegen een achterstand aan: 3-2.

Wat het Zaterdagteam ook probeerde, de bal ging er gewoon niet in. En dat lag niet altijd aan de kwaliteit van de tegenstander. Het Zaterdagteam komt zowel voor- als achterin te kort. Het geluk lachte Oostburg niet toe, maar was aan de kant van Terneuzen: voor een handsbal werd geen penalty gegeven en de coach van Terneuzen stond voor buitenspel te vlaggen waar het geen buitenspel was. Hij zag ook wel dat zijn team de 3 punten hard nodig had.

geen beloning

Kortom, geknokt maar geen beloning. Dat is heel zuur. En dat was van de gezichten van de spelers af te lezen. Het Zaterdagteam staat laatste in de competitie met 4 punten achterstand op de voorlaatste. Het lijkt een onoverbrugbare achterstand. Het woord degradatie is al gevallen…