Activiteitennieuws

Meld je aan voor de cursus verenigingsscheidsrechter van de K.N.V.B

Er wordt weer een cursus voor verenigingsscheidsrechter gestart. Lijkt je dit leuk? Schrijf je in! En heb je nog vragen? Stel ze aan de K.N.V.B., Onze scheidsrechtercoördinator bij de jeugd Roland Bertens, of via algemeen@svoostburg.nl

Bij voldoende aanmeldingen uit de regio gaat deze door in de omgeving Terneuzen. De inschrijving voor de cursus is opengesteld en deelnemers kunnen zich aanmelden via deze link: Verenigingsscheidsrechter Veld | KNVB

De opleiding start op 09 februari a.s. De aanvangstijd is 19:00 uur en de avond zal rond 22:00 uur eindigen. Deze data zijn onder voorbehoud en kunnen eventueel worden gewijzigd.

Om in te kunnen loggen, moet je beschikken over een KNVB-account (de inlogcodes zijn hetzelfde als van voetbal.nl of de wedstrijdzakenapp, niét je O.P.). Het beste werkt het via Google Chrome. Heb je nog geen account, dan krijg je automatisch een optie te zien om te registreren.

Bij inschrijving vragen ze o.a. naar KNVB-relatienummer, lidmaatschap vereniging, geboortedatum, e-mailadres, naam én e-mailadres van de betreffende praktijkbegeleider. Zorg dat je deze gegevens bij de hand hebt en dat deze correct worden ingevoerd.

Zodra alle deelnemers zijn ingeschreven gaan we samen met de docent de data inplannen. Nadat de data zijn gepland krijgen alle betrokkenen (cursisten en begeleiders) een uitnodiging.

Procesbegeleiding arbitrage

Voor wie of wat is procesbegeleiding? Dat kan van alles zijn. Het is een kwestie van maatwerk, maar je kan hierbij denken aan:

Positionering van clubarbitrage binnen de vereniging: bestuurlijk draagvlak, samenwerking met andere kaderleden, beleidsmatige keuzes.
Opzetten werving van scheidsrechters: aandacht voor imago, benaderingen begeleiding van (potentiële) scheidsrechters.
Aandacht voor veilig ontwikkelklimaat en behoud van scheidsrechters: opleiding, begeleiding/coaching, waarderingen doorstroom.
Opzetten externe samenwerking met andere verenigingen.

Je kunt dit als vereniging individueel aanvragen, maar het kan ook heel goed worden opgestart met een aantal verenigingen. Niet onbelangrijk de inzet van de procesbegeleider is voor de verenigingen geheel gratis!

Meer informatie vind je op de knvb site

Zijn er vragen, neem dan contact op met Hans Quaars verenigingsadviseur arbitrage: hans.quaars@knvb.nl of 06-20932498 , onze scheidsrechtercoördinator bij de jeugd Roland Bertens of via algemeen@svoostburg.nl