Clubnieuws

KNVB cursus pupillen trainer, binnenkort te volgen in Oostburg!

Ben je jeugdtrainer bij SV Oostburg of wil je dat graag worden en ben je bereid de cursus pupillen trainer te volgen? Meld je dan nog snel aan, 7 oktober gaat de cursus van start in Oostburg. Het is jaren geleden dat deze cursus in West Zeeuws-Vlaanderen gevolgd kan worden dus pak deze kans.

Onderwerpen

Een greep uit de onderwerpen die tijdens opleiding aan bod komen:

• De rollen en taken van een trainer-coach;
  • Het geven van trainingen aan Onder 8 t/m Onder 12 spelers;
  • Het coachen van wedstrijden van Onder 8 t/m Onder 12 spelers;
  • Het begeleiden van Onder 8 t/m Onder 12 spelers;
  • De leeftijd specifieke kenmerken van Onder 8 t/m Onder 12 spelers;
  • De vier kwaliteiten van een trainer-coach;
  • De vier gouden trainingsprincipes;
  • De wedstrijdvormen 6 tegen 6 en 8 tegen 8.

Vorm

De KNVB Academie gaat ervan uit dat je leert door te doen; voetballen leer je door te voetballen en training geven leer je door training te geven. De persoonlijke ontwikkeling staat hierin centraal. Daarnaast worden deelnemers ondersteund door de docent, de digitale leeromgeving, andere deelnemers en diverse materialen.

Tijdens de opleiding krijg je verschillende opdrachten die jou helpen bij het ontwikkelen van jouw vaardigheden als trainer-coach. De opleiding bestaat verder uit twee delen: een opleidingsdeel en een ervaringsdeel.

Het opleidingsdeel bestaat uit zes bijeenkomsten verspreid over een periode van 12 tot 14 weken. Een bijeenkomst vindt plaats in de avond en duurt 3 uur. Tijdens deze bijeenkomsten zijn de deelnemers bezig met het geven van trainingen en het coachen van wedstrijden. Deze praktijk wordt afgewisseld met uitleg, veel interactie en inhoudelijke verdieping over deze onderwerpen. Het ervaringsdeel bestaat uit het trainen en coachen van jouw eigen pupillenteam. Tijdens dit ervaringsgedeelte worden opdrachten uitgevoerd en kunnen de tips die de deelnemers hebben gekregen tijdens de bijeenkomsten in de praktijk worden gebracht.

Opleidingsinvestering

Opleidingsdeel

• Zes bijeenkomsten á drie uur: 18 uur
  • Zelfstudie en opdrachten: 12 uur

Ervaringsdeel

• Uitvoeren opdrachten bij jouw pupillenteam: 20 uur

Informatie over de cursus
Meer informatie over deze cursus kan je vinden via de volgende link: Klik hier

Ben je al lid van SV Oostburg?
Via deze link kan je jezelf direct inschrijven voor de cursus: Klik hier

Nog geen lid?
Meld jezelf aan als lid: Klik hier en meld je vervolgens aan d.m.v. je KNVB lidcode via: Klik hier