Uitkomst enquête: S.V. Oostburg online

De afgelopen weken vroegen we jullie je mening te geven over onze website en het gebruik van social media. Op onze enquête kwamen zo’n 20 reacties. Daaruit klonk hoofdzakelijk tevredenheid: een grote meerderheid waardeert onze website met een 4 of een 5, kan de meeste dingen gauw vinden en vind de site actueel. Aan degenen die de vragenlijst hebben ingevuld: bedankt daarvoor!

Wedstrijdverslagen
De vraag ‘wat kan er beter’ was voor ons natuurlijk de meest interessante. Opvallend was het merendeel dat meer wedstrijdverslagen op onze site zou willen zien. Dat willen wij ook graag. We zijn daarbij natuurlijk helemaal afhankelijk van de spelers, begeleiders en supporters van de teams. Dus wie zich ook maar een beetje geroepen voelt: kom maar op met die verslagen!

Verder kregen we ook een aantal losse opmerkingen. Omdat we merkten dat er onduidelijkheden zijn over een aantal zaken (wat staat waar op de website, bijvoorbeeld), staat er nu een pagina ‘veelgestelde vragen’ in het menu onder overige, waarin we onder meer antwoord geven op de opmerkingen en vragen uit de enquête. Ook vind je bij overige de ‘links pagina’ terug die volgens sommige iets te diep was weggestopt in het menu. Heb je een handige algemene link voor op die pagina, horen we dat natuurlijk ook graag.

Bredere rol
De website begint een steeds bredere rol binnen de vereniging te spelen en dat is meer dan alleen maar het plaatsen van stukjes op de site.
Zo is er een Sportlink pakket aangeschaft om zoveel mogelijk wedstrijddata op de website te tonen en met club.mobiel is er een extra communicatiekanaal bij gekomen om direct pushberichten met info naar leden te sturen. Ook is de TV in de kantine interactiever geworden met Club.TV. Tevens weten de organisatoren van evenementen waar ze moeten zijn om deze activiteiten tijdig op onze kanalen te krijgen.

We kunnen als vereniging nog meer communiceren: naar media, naar inwoners van Oostburg, naar andere clubs, maar ook naar onze eigen leden. Zo word de optie bekeken voor een e-mail nieuwsbrief op te zetten. En ook het vaker opstellen van pers- en mediaberichten kunnen ons helpen om S.V. Oostburg vaker en nog positiever in het nieuws te brengen. En daar hebben we uiteindelijk allemaal baat bij.

Overigens wil dat zeker niet zeggen dat we alleen maar meer berichten over ‘grote’ activiteiten op onze site willen. Integendeel. Hoe meer verkeer op onze site en socials, hoe beter. Daar kunnen we ieders hulp bij gebruiken. Dus post je iets op social media wat iets te maken heeft met onze club: tag ons of laat het weten, dan verspreiden wij je boodschap verder. En wil je het aan ons overlaten, dan kun je een tekst en foto’s altijd mailen naar website@svoostburg.nl Wij zoeken dan een mooi plekje voor jouw bericht. Denk niet alleen aan wedstrijdverslagen, maar ook aan foto’s van wedstrijden, trainingen en activiteiten, bijzondere momenten, nieuwtjes, grappige feitjes…

We rekenen op jullie!

Webredactie S.V. Oostburg