JO11-1 JO11-2 JO11-3 JO13-1 JO13-2 JO6-1 JO8-1 JO8-2 JO9-1 Junioren Pupillen

Terugblikken op het jeugdtoernooi en de familiedag 2018

Als de competities ten einde zijn, betekent dit een nieuwe editie van het S.V. Oostburg Trendlook & Hair4You jeugdtoernooi. Afgelopen Zaterdag was het weer zover en we kunnen terugblikken op een geslaagde en gezellige editie. De toernooicommissie bedankt nogmaals de deelnemende teams, vrijwilligers, sponsoren en supporters. Hieronder een terugblik. Heb jij een verslagje, een foto of een andere bijdrage voor dit overzicht dan zien we die graag.

Jeugdtoernooi2018_banner

terugblikken op het jeugdtoernooi 2018

De eindstanden

Op de toernooipagina zijn de eindstanden in de poules te vinden. Bij de A poule van de JO-8 ging Oostburg er vandoor met de eerste plaats en Rumbeke U7 in de B poule. In de JO-9 poule was de Biervliet/Hoofdplaat combinatie de sterkste. Bij de JO11 in de A poule was Oostburg JO11-1 de sterkste en in de B poule Terneuzense Boys JO10-1. Na de middag was het aan de JO13 teams. In deze poule was Rumbeke U13 de sterkste.

Het toernooi fotoalbum

Bekijk hier de foto’s van het toernooi. Dit album zal nog verder aangevuld worden.

De vaste supporters doen verslag

Lees hieronder hoe het de JO11-3 verging op het toernooi. Beschreven door de vaste supporter Veronique. Dank daarvoor! Andere verslagjes zijn natuurlijk van harte welkom.

Oostburg JO11-3 op een derde plaats in hun poule

Zaterdag 9 juni zijn we om 9.00 uur present in de kleedkamer voor ons eigen voetbaltoernooi. Hier zijn de verwachtingen en kansen hopen wel wat groter dan vorige week in Sluis. In onze poule dit maal geen Belgische ploegen. Dit maal alleen maar streekderby’s. Chai fiets voor Ride for the Roses mee aan de overkant, verder zijn we compleet.

De eerste wedstrijd: IJzendijke JO11-3 – Oostburg JO11-03

IJzendijke mag aftrappen en bleven druk zetten op onze helft. Een groot meisje in het team van IJzendijke schrikt de jongens toch wel wat af. De eerste kans is voor IJzendijke maar Kas is goed wakker en red. De corner voor IJzendijke gaat ver voor bij ons doel. Een mooie verre aanval van Corne, die voor bij het grote meisje komt en hij schiet na lange tijd weer eens raak 0-1! Nog geen minuut duurt deze voorsprong want IJzendijke scoort bij ons 1-1. Een schot van Sen beland op de keeper. Corner van Ryan, corner Jessse geeft een kans voor Arjen maar helaas. De volgende corner van Ryan via Corne naar Arjen is wel raak 1-2!

We blijven nu druk zetten op de helft van IJzendijke, Sen mooie bal voor, kopbal Jesse op de paal!  Sem is voor de verdediging en verre ballen naar voor toe Zo kan hij naar Corne passen die vervolgens Jesse bereikt en het is Sen die ook mag scoren 1-3! Een goed begin van het toernooi. De laatste aanval van IJzendijke wordt van de lijn gehaald door Arjen.

De tweede wedstrijd: Oostburg JO11-3 – IJzendijke JO11-02

Jesse keept deze wedstrijd en IJzendijke mag weer aftrappen. De eerste schot kans voor IJzendijke wordt door Jesse gered. Dan komen we terug op IJzendijke helft, Sen mooie bal voor op Rayn die de bal op de paal ziet gaan. De tweede kans is weer voor Ryan maar gaat dit maal naast. Jammer maar steeds goed geprobeerd. IJzendijke stuit in het achterveld op de goede verdediging van Sem die de bal weer ver naar voor kan schieten. Corner van Rayn, Sem krijgt hem net verkeerd op zijn schoen, in rebound nog kans voor Sen en Ryan.

De volgende aanval gaat via Ryan met een mooie bal voor op Corne, die schiet helaas net naast. Zo veel kansen voor Oostburg, maar het wil maar niet lukken. Het lijkt wel een schiettent, aar de keeper staat toch in de weg. De laatste minuten tikken nu echt weg. Als Sen op de keeper schiet deze los laat is Ryan er als de kippen bij, hij maakt een soort Panna door de benen van de keeper 1-0. Gelukkig voor ons blaast de scheidsrechter af en de volgende 3 punten zijn binnen.

De derde wedstrijd: JO11-3 Oostburg tegen JO11-3 Sluis.

In gedachten lijkt dit een makkie, want we wonnen ruim in de competitie, maar dat is dus niet waar. Jesse mag aftrappen en de eerste kans is voor Ryan en Jesse die net naast schiet. De aanval van Sluis wordt door Sem gestopt en Arjen kan weer ver uitschieten. Nu blijft Sluis op onze helft hangen, bal is moeilijk weg te krijgen en zo wordt het door een hoge bal van Sluis  0-1. Sluis blijft aandringen en Arjen rolt van de ene kant van het doel naar de andere kant. Een corner genomen door Sen wordt door een kopbal  van een speler van Sluis op de paal gekopt bij ons! De tegen aanval van Sluis is wel raak, via de paal 0-2. Wat een tegenvaller, we moeten nu alle zeilen bij zetten om terug op gang te komen. Maar Corne red, door een mooie snelle aanval via de linker kant die open ligt, wordt het 1-2.

Na een aanval van Kas in de verdediging van sluis volgt een corner en maakt een speler van Sluis een eigen goal, nu staat het 2-2 en liggen de kansen weer open. Een corner van Corne gaat helaas in de verdediging verloren. Sluis laat  het er ook niet bij zitten en Arjen krijgt het zwaar te voorduren. De laatste minuten tikken weg, aanval Sluis is raak  2-3 Corne kan Sen bereiken mooie voorzet Sen maar helaas te hard voor Ryan. Deze wedstrijd wordt helaas verloren.

Laatste wedstrijd: Oostburg JO11-3 tegen Terneuzense Boys JO10-1

De eerste schot kans van Terneuzen gaat gelukkig over in de struiken. De volgende aanval van Terneuzen wordt door Arjen en Sem goed verstoort. Toch krijgen we de bal niet weg en Terneuzen scoort het eerste doelpunt 0-1. Terneuzen blijft steeds meer druk zetten een aantal ballen gaan gelukkig naast ! Ook Sem kan een aantal ballen ver terug naar voren trappen. Een vrije trap voor Terneuzen (die eigenlijk voor ons daarvoor al had moeten plaatsen vinden) gaat weer met een verre hoge trap er in 0-2! Het is moeilijk deze stand te verwerken, koppies gaan hangen en we gaan mopperen al op elkaar.

Een nieuwe vrije trap voor Terneuzen van ver is weer raak 0-3. Sem mag nu ook eens een vrije trap nemen en zijn bal beland jammer genoeg in de handen van de keepster van Terneuzen. De laatste minuten tikken weg, we komen er niet meer boven op en moeten nog één tegen goal van Terneuzen incasseren., 0-4. Jammer jongens, maar toch goed jullie best gedaan. Een mooie derde plaats van de 5! Na een week van de avond vierdaagse te lopen, proefwerk Aardrijkskunde voor de Bavo leerlingen. Op naar volgende week waar we deelnemen aan het toernooi van Biervliet.

Rumbeke pakt de volle buit

Onze Belgische gasten van Rumbeke waren dit jaar wederom vertegenwoordigd met een U13 en een U7 team. Deze wonnen allebei overtuigend hun poule. De leiders van beide teams deden verslag op de website van Rumbeke.

U13 wint tornooi SV Oostburg

U7 wint tornooi overtuigend in Oostburg

Familiedag en BBQ geslaagd

Op 9 juni werd na het jeugdtoernooi de familiedag gehouden. Helaas waren er te weinig teams om een volwaardig 4 tegen 4 toernooi te organiseren vanwege ‘concurrentie’ van het ‘cafétoernooi’ en  ‘Oostburg draait door’, maar dat mocht de pret niet drukken. Springkussens blijven altijd leuk voor de jeugd en er werd gretig gebruik van gemaakt. Ook werd er volop onderling gevoetbald. Deze keer was er een heerlijke BBQ van Slagerij Verduijn voor de volwassenen en was de Smaakmaker er met zijn frietkar. De kids werden verwend met friet met een snack, drankje en ijsje na. Het weer was prima en de lachsalvo’s vlogen om de oren. Voor volgend jaar alvast een oproep om naast het gezellig samenzijn weer te kijken voor een activiteit. 4 tegen 4 toernooi, voetgolf of wellicht iets totaal anders. Suggesties van harte welkom via toernooi@svoostburg.nl