SVO-1

Steen trekt aan het langste eind in boeiend duel

oostburg 1 - steen 1 een boeiend duel

Waar een gelijkspel gezien de verhoudingen een juiste afspiegeling was geweest, nam Steen zondagmiddag in de laatste seconde toch de 3 punten mee van het Velterspark.

Boeiend

In een boeiende en gelijkopgaande eerste helft werd er niet gescoord. Dat er voor beide ploegen veel van af hing, was wel te zien aan de inzet. En wat dus een vermakelijke pot voetbal opleverde. Oostburg was gevaarlijk door ondermeer kansen van Jochem van der Meulen, die in het zijnet schoot en Arjen Versluys die zijn kans maar net over zag gaan. Aan de andere kant was Ruben Catsburg een aantal keer belangrijk met een paar goede reddingen op de kansen die Steen kreeg.

2e helft

Na de rust was het grotendeels hetzelfde spelbeeld, maar naarmate de 2e helft vorderde, was het toch Steen wat steeds meer op de helft van Oostburg te vinden was. Dit resulteerde in veel corners voor de bezoekers maar zonder resultaat. Aan de andere kant was Oostburg gevaarlijk door onder andere een kans van Timo Bertens waar de Steen doelman maar met moeite redding kon brengen.

In de 72ste minuut was het dan toch raak voor de bezoekers. Uit een vrije trap werd de bal werd laag langs de muur gewerkt door Michael van Mol. Die zo de 0-1 op het bord zette. Toch was dit voor Oostburg het moment om het heft weer in eigen hand te nemen en niet veel later, in de 75ste minuut, resulteerde dit in de verdiende gelijkmaker van Melvin Fenijn. Na dit doelpunt had Oostburg weer het betere van het spel, met goede combinaties, maar kon dit overwicht helaas niet uitdrukken in een doelpunt. En waar dit boeiende duel in een gelijkspel leek te eindigen was het Kenneth Dankaert die in ’the dying second’ toch de winst voor de bezoekers veilig stelde.

Bovenin

Door de nederlaag moet Oostburg nu even ‘pas op de plaats’ maken boven in de ranglijst. Maar zoals al gebleken is in de 4e Klasse dit seizoen, kan het volgende week weer zomaar anders zijn.