JO11-3

Hontenisse JO11-2 – Oostburg JO11-3 delen de punten; 4-4

Zaterdag 14 oktober 2017 reisden de JO11-3 om 8.45 uur af richting Kloosterzande voor de wedstrijd tegen Hontenisse JO11-02. Een uitgebreid verslag van de gebeurtenissen:

Vandaag zijn we compleet en heeft Ryan aangeboden als eerste te keepen. We schrikken wel even als we het veld op komen en jongens en meisjes zien die iets groter zijn dan ons. Sem trapt af en direct is er druk van Oostburg op Hontenisse. De eerste corner wordt door Jesse genomen maar komt in de verdediging van Hontenisse terecht. Een aanval van Hontenisse wordt door ons goed verdedigt. Als Arjen de bal krijgt en het van rechts probeert gaat deze er mooi in 0-1! Ryan trapt aan de andere kant ver uit zodat de aanvallers de bal kunnen oppikken. Na een botsing van Arjen met een Hontenisse speler krijgen wij een vrije trap, waarna Jesse nogmaals een corner mag nemen. Sen neemt de bal over, maar gaat in de verdediging, jammer. Een tegenaanval van Hontenisse gaat gelukkig over het doel in zo het bos in. Diryke mag na een overtreding een vrije trap nemen die ver naar voren gaat waar Sen zijn bal in de verdediging zit gaan.

Een tegenaanval van Hontenisse is met een hoge bal waar Ryan niet bij kan wel raak 1-1. Direct na spel hervatting is het Corné die een vrije trap direct op doel probeert en zijn bal achter de keeper ziet gaan: 1-2! Hontenisse laat het er niet bij zitten en het staat zo 2-2. We moeten niet bang zijn omdat ze groter zijn, want wij zijn sneller en hebben veel bal bezit, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Er is goed samenspel waardoor we ons goed vrij spelen, Corné ziet zijn schot net over gaan maar die van Sen is wel raak 2-3! Een tegenaanval levert een corner voor Hontenisse op, maar die wordt kort genomen. Sem mag een vrije trap nemen en de bal vliegt een heel eind over het veld naar de spitsen helaas stopt de verdediging van Hontenisse ook goed af. Een corner van Sen gaat in de laatste minuten voorbij het doel, Kas schiet net naast. Ook het schot van Sem gaat net naast na de voorzet van Diryke.De laatste minuut tikt weg, helaas loopt Sem zich nog eens vast in de verdediging van Hontenisse. De scheidsrechter die enigszins neigt te fluiten voor Hontenisse fluit af.
Rust 2-3

In de tweede helft van beide kanten een keepers wissel, Hontenisse wisselt de kleine keeper voor een grotere en oudere, bij ons gaat Kas het doel in. Hontenisse trapt af en zet ook direct de aanval in. Met gaat samenspel gaan we verder, aanval van Ryan loopt net vast, corner Jesse in de verdediging. Sen probeert het twee keer van ver, helaas net over of naast, schot Ryan op dak van doel. Diryke valt op door de vele ballen die hij opvangt en verovert. Vele kansen volgen Corne ziet bal op zijnet gaan, Sem een kopbal op de keeper, Diryke en Jesse zien hun schot door de lange keeper gevangen worden. Maar het is de keeper van Hontenisse die ons toch aan het 4e doelpunt helpt door de bal uit zijn handen te laten glippen na een schot van Sen 2-4.

De aanvallen van Hontenissen lopen tot nu toe nog steeds vast in onze verdediging. Maar als Hontenisse eens van ver aanlegt is Kas kans los en staat het 3-4! Jammer hoor maar daar is niets aan te doen. Bij een aanval van Hontenisse moeten we proberen met zo veel mogelijk te verdedigen maar dat is niet altijd makkelijk als je al veel over het veld heen en weer gelopen hebt. We blijven druk zetten, schot Arjen gaat net over. Als er een overtreding nu eens op Hontenisse plaats vind, is de vrije trap erg dicht bij het doel en raak 4-4!  Spannende laatste minuten met mooie acties en goed voetbal, Ryan die nog een bal net naast ziet gaan. Gelukkig blaast de scheids af en delen we de punten.
Opvallen bij het doelpunten nemen: Sem doet het op zijn sokken, Sen met zijn blote voet!