JO11-3

Oostburg JO11-3 in vorm pakt de punten in Axel

S.V. Oostburg

Zaterdag 26 mei 2018 stond voor Oostburg JO11-3 de uit wedstrijd tegen Axel JO11-1 op het programma. Hieronder weer een leuk verslag:

Fel begin

We vertrekken om 8.45 uur richting Axel met twee gastspelers: Yorben en Chai. Arjen is er vandaag niet bij. Yorben keept de eerste helft en Jesse mag namens Oostburg aftrappen, Chai begint in de wissel. Er wordt direct al met een lange bal van Sem naar Sen druk op Axel wordt gezet. Er wordt ondanks de warmte, fel gespeelt aan beide kanten. De tegenaanval van Axel wordt door Yorben goed gestopt. Jesse probeert het van ver, maar de keeper van Axel is ook goed wakker en red voor Axel. Een doelpunt hangt in de lucht, Ryan ziet zijn schot in het zijnet gaan, maar met goed samen spel door de broers van Veen is het wel raak, Sen maakt de 0-1.

De tegen aanval van Axel wordt wederom door Yorben gestopt, de corner die volgt voor Axel gaat ver voorbij. De snelle uitbraak van Oostburg zorgt ervoor dat Sen kan uithalen, Ryan geeft voor de zekerheid nog maar een tikje na: 0-2! Axel laat het er natuurlijk niet bij zitten, er klinkt hier en daar al wat gemopper van de spelers van Axel maar het doelpunt blijft uit. De broers Kas en Sen vinden elkaar weer en het schot van Sen beland op de paal, jammer maar goed geprobeerd.

Druk

Chai mag nu het veld in en komt in de spits. Weer goed samenspel van onze jongens wat resulteert in de 0-3! Het is een pass van Sen op Jesse. We blijven druk zetten op Axel, want een pass van Chai op Sen, die kan uithalen maar het zijnet staat in de weg. Axel zet nu druk op Oostburg en Corne, Sem en Yorben moeten flink aan de bak.  Yorben red de eerste aanval, de corner gaat weer ver voorbij maar dan is het toch raak 1-3.

Het spel speelt zich nu meer op onze helft af, na een overtreding is het een vrije trap voor Axel. Corne en Sem vormen de muur en daar zal de bal ook op belanden. Daarna keren wij terug naar de helft van Axel, na een verre uitgooi van Corne op Sen schiet deze van ver met een mooie draaiende bal de bal achter de doelman 1-4! We gaan als een speer! Voor de rust wordt het nog 1-5 door Sen die van ver op de lat schiet, maar in de rebound is het Jesse die het 5doelpunt voor Oostburg aantekent. Na een handsbal mag Sem nog een vrije trap nemen, hij probeert het van ver met zijn harde schot, maar de keeper red. Rust 1-5!

Na rust

In de tweede helft zijn beide keepers gewisseld en mag Axel aftrappen. Nu is het Axel die Oostburg onder druk probeert te zetten. Een kans voor Yorben met voorzet op Ryan is net te hard. Daarna andersom Ryan op Yorben, jammer genoeg ziet Yorben zijn schot op de lat gaan. Voor het doel van Kas is het ook even druk, een corner van Axel gaat gelukkig voor ons in het zijnet door Sen, 2ecorner gaat over, Sem werkt een corner weg. Na de verre uittrap kan Jesse alleen op pad, maar stuit op de verdediging van Axel. Het blijft spannend, Yorben loopt heel wat kilometers om de aanval van Axel te storen. Maar af en toe is dat niet makkelijk. Aanval Axel, Sem nog alleen voor drie van Axel 2-5. Axel heeft de smaak te pakken en blijven nu op onze helft hangen. We komen er moeilijk doorheen en het lukt niet op de helft van Axel te komen. Kas kan nog een bal redden met zijn hand, maar het wordt toch 3-5 met de tweede aanval.

Als het na enige minuten toch lukt met goed samen spel weer kan via Sem, Sen de bal naar Jesse die met een hoge bal over de keeper de 3-6 laat aantekenen. Chai is ook niet bang om te storen en loopt ook goed door. Een corner van Jesse gaat net over. Na een corner van Sen is het Yorben die het probeert met een kopbal. Net over, jammer maar goed geprobeerd. Zo tikken de laatste minuten weg, vol spanning. Corners van Axel worden gelukkig goed weg gewerkt. Dan klinkt dan toch het bevrijdende eindsignaal en zijn de drie punten voor Oostburg. Jongens wat hebben jullie weer goed samengewerkt als team, wij de trainers en ouders zijn trots op jullie!