SVO-1

Oostburgse werklust niet beloond in Putte

Op een zonnig Sportpark de Buizerd in Putte was Oostburg voor de eerste keer in de historie te gast bij Grenswachters. Het werd een gelijkopgaande partij waarin de thuisploeg aan het langste eind trok en Oostburg zich niet beloond zag voor de werklust.

Goed begin

Oostburg begon goed aan de wedstrijd. In het eerste kwartier waren er een aantal grote kansen. Timo kopte een voorzet via een verdediger in de handen van de Grenswachters doelman en een ander schot ging naast. Grenswachters kwam ook een aantal keren voor het Oostburgse doel maar ook hun vizier stond nog niet op scherp. Na een half uur spelen was Oostburg wederom dichtbij. Arjen gaf een goede voorzet aan Jochem maar een opspringende bal werd niet goed geraakt en ging naast. Nadat Grenswachters voor rust ook nog een aantal keer gevaarlijk was geweest, gingen beide ploegen rusten met 0-0. Een terechte stand gezien het spelbeeld.

Geen voorsprong

De 2e helft ging Oostburg door met hard werken en combineren. In de 56 minuut dacht Arjen de 0-1 op het bord te zetten maar werd teruggefloten voor buitenspel. Ook hierna volgde nog een reeks van kansen. Maar zoals zo vaak, als je de kansen zelf niet benut valt hij aan de andere kant. Dat gebeurde in de 74ste minuut. Een bal die weggewerkt werd door de verdediging, viel net buiten de 16 voor de voeten van Erik Nuyens van Grenswachters die hem strak in de bovenhoek schoot, onhoudbaar voor doelman Ruben.

Inzet

De ploeg ging niet bij de pakken neer zitten en zette nog een tandje bij. Het spel golfde op en neer en de laatste 10 minuten deed de ploeg verwoede pogingen om toch nog die gelijkmaker op het bord te zetten maar zonder resultaat. Ook na een scrimmage voor het doel van Grenswachters in blessuretijd. De bal ging er niet in en zo stond de ploeg helaas met lege handen waar een punt verdiend was geweest gezien de inzet van het team. Alleen ontbrak het vanmiddag aan de effectiviteit en het afmaken van kansen.