SVO-1

Oostburg 1 geeft goede competitiestart vervolg in derby tegen Groede: 2-5

In de altijd beladen derby tegen Groede heeft het eerste elftal op een veerkrachtige manier de 3 punten mee naar huis genomen en de supporters getrakteerd op een mooie overwinning. Op een uitstekend veld in Groede, werd het net als vorig seizoen 2-5.

Druk

De openingsfase was voor Groede wat feller was in de omschakeling over de flanken. De rood-zwarte verdediging moest alle zeilen bijzetten om de aanvallen onschadelijk te maken. Het was dan ook de thuisploeg die via een vrije trap van Arno van den Hemel op voorsprong zou komen. 1-0. Lang kon het niet van de voorsprong genieten. In de dertiende minuut was het Arjen Versluys die via een strafschop de stand weer gelijk zou trekken. 1-1. Groede bleef hierna aandringen. Dit resulteerde erin dat Arno van den Hemel bij een aanval te vrij werd gelaten en van een meter of 20 aan mocht leggen voor een droge knal in de bovenhoek: 2-1.

Toch liet Oostburg zich na deze nieuwe achterstand niet van de wijs brengen en zocht het al voetballend naar gaatjes in de blauwe verdediging. Deze kwamen er. 6 minuten voor rust was het Mike Chen die met een schitterende steekpass Jochem van der Meulen vrij zette voor de Groede doelman. De jonge aanvaller ronde beheerst af. 2-2. Met deze stand gingen beide ploegen de rust in.

Oostburgs kwartiertje

In de de tweede helft ging Oostburg door waar het gebleven was en deed er nog een schepje bovenop. In de 56ste minuut was het was dan ook Arjen Versluys die met een schot vanaf de 16 meter de 2-3 liet aantekenen en het overwicht eindelijk is cijfers uitdrukte. 5 minuten later al was het Timo Bertens die van een corner de 2-4 op het bord zou zetten. Kreeg Groede dan helemaal geen kansen meer? Zeker wel. Na de 2-4 liet Oostburg zich iets te ver terugzakken en kreeg ook Groede nog uitgelezen kansen om toch weer terug in de wedstrijd te komen. Een aantal voorzetten en een vrije trap zouden echter voorlangs of over gaan en daarmee zakte het vertrouwen langzaam weg.

Omdat Groede verder vooruit speelde was dit de kans voor Oostburg om weer mooie aanvallen over de flanken op te zetten. Één van de voorzetten kwam in de 81ste minuut bij Arjen Versluys maar door een ferme duw in de rug werd hij naar de grond gewerkt. Strafschop. Hij zou zelf hiervoor gaan aanleggen en de eindstand op 2-5 bepalen deze middag.