Clinge trekt aan het langste eind op het Velterspark

Oostburg 1 - Clinge 1

Als je onderin staat zit het meestal niet mee. Dit was ook zondag weer het geval op het Velterspark waar het eerste elftal, V.V. Clinge ontving. Hieronder een kort verslag:

Afwachtend

Clinge begon afwachtend aan de wedstrijd en liet, zoals verwacht, Oostburg het spel maken. Loerend op eventuele foutjes die zouden volgen. Hierdoor kreeg de thuisploeg een aantal kansen in de beginfase. Onder meer de snelle Jelle Bakker kreeg een mogelijkheid maar het vizier stond niet op scherp. Clinge kwam beter in de wedstrijd en werd feller en effectiever in de duels. Hierdoor kregen ook zij een aantal kansen en hing er een treffer in de lucht. In de 28ste minuut was dit dan ook het geval. Clinge speler Sven D’Hooge maakte dankbaar gebruik van een slechte uittrap en niet goed uitverdedigen: 0-1

Strafschop

Oostburg liet het hoofd niet hangen en ging op zoek naar de aansluitingstreffer. De scheidsrechter zou hierin helaas een cruciale rol spelen. Het was net na een half uur spelen dat Oostburg een strafschop had moeten krijgen. Een verdediger van Clinge hield een schot overduidelijk met zijn handen tegen. Beide ploegen waren het hier achteraf over eens maar het werd over het hoofd gezien dus bleef de 0-1 op het bord staan. Uit de daarop volgende corner zat het Oostburg ook niet mee. Een hoog inkomende bal ging binnenkant paal en in een daaruit voortkomend duel werd de bal door een Clinge verdediger uit het doel gewerkt. Na deze scrimmage, zouden er nog een aantal kansen volgen voor zowel Oostburg als Clinge maar zonder resultaat. Ruststand: 0-1

Scherp

De 2e helft kwam Oostburg, door een aantal goede tactische wisselingen, zeer scherp uit de startblokken. De gelijkmaker kon niet uitblijven. Nadat onder meer de in het veld gekomen Patrick Nsemgiyumva al een grote kopkans kreeg was het in de 63ste minuut wel raak. Een voorzet werd half geraakt door een Clinge verdediger waardoor de bal de hoogte in ging en recht voor het doel kwam. De meegelopen Arjen Versluijs had er maar tegen te lopen om de gelijkmaker op het bord te zetten. Zeker verdiend. Hierna ging het spel op en neer en zou ook Clinge nog een aantal kansen krijgen maar mede door een uitstekend keepende Ruben Catsburg, die zijn ploeg een aantal keren goed op de been hield, bleef de 1-1 op het bord staan.

Counter

Toch was het Clinge dat weer zou toeslaan. Een gemiste kans van Oostburg met wederom een vermeende Clinge handsbal, leidde een counter van Clinge in. Dit zorgde ervoor dat de verdediging van Oostburg aan de handrem moest trekken. Uit de daarop volgende vrije trap kwam een voorzet en hier wist Clinge speler Jordy Mortier wel raad mee: 1-2

Overnieuw

Oostburg moest weer overnieuw beginnen maar bleef erin geloven. Dit resulteerde onder meer nog in een grote kans in de 86ste minuut maar de doelpaal was hierin wederom de spelbreker. In de resterende tijd zou er niet meer gescoord worden en zo stond Oostburg na 90 minuten wederom met lege handen waar het meer had verdiend.