SVO-3

Weer een overwinning voor het derde tegen Philippine

Afgelopen Zondag stond voor het derde de wedstrijd tegen Philippine op het programma. Hieronder een uitgebreid verslag van de gebeurtenissen.

De bladeren vallen weer van de bomen, de klok staat weer op wintertijd. De aardappelen zijn nagenoeg van het land. De R zit weer in de maand dus tijd voor een mosselpartij. In deze periode komt het Derde op stoom. Vandaan staat de uitwedstrijd tegen Philippine op de rol. Altijd een prettige tegenstander om tegen de ballen, de gemiddelde leeftijd en kilo’s van beide teams is ongeveer gelijk. Alleen 10 minuten in de tweede helft had het Derde meer kilo’s in het veld staan, maar hierover later meer.

De opstelling vandaag was als 1e auto Wietse, kort erna Ger en als goede derde kwamen Starsky en Hutch met op de achterbank Jetro. Dimi Verstappen was vandaag de bezemauto en pikte Peter op in Petit Paris.

Na aankomst in het mosseldorp, een goede bak koffie en Benny zijn sigaretje, was het tijd om de Madurodam kleedhokjes op te zoeken, om onze voetbal kledij aan te trekken. Nog wat ouderwetse grappen en grollen van de welbekende clown in het gezelschap, was het toch tijd om de arena te betreden. Tegenwoordig is het helemaal in, om vooraf een wedstrijd harde muziek te draaien in het kleedlokaal. Waarom? zo ook bij de tegenstander waar de oude hit van de mosselman uit de kast is gehaald. Maar wat is het doel of nut van de harde muziek, ga je daar beter van voetballen?

Nu de opstelling voor vandaag: Mike de Viking op goal, van L naar R in de achterhoede: Jaap, Ger de Body en Nick. Op het middenveld van R naar L Johan, Jurgen en Angelo (slot op de deur), Michael en Peter met de punt naar voren. In de voorhoede Dimi en Erwin.

Op de bank: Wietsel & Bennies. (klinkt als een nieuwe naam voor een ijsje)

Vlagger Jetro. Weten jullie dat Jetro volgens de rabbijnse literatuur een profeet is die veel mensen voorzag van adviezen en zelfs spirituele gave had. Dat is toevallig, onze Jetro heeft dezelfde kenmerken.

De wedstrijd werd gespeeld op het tweede veld van Philippine, wat voor elke zichzelf respecteerde voetballer een genot is om op te spelen, kortom het beste veld van de competitie. Het Derde begon redelijk aan de wedstrijd alleen de beslissende eindpass was nog onzuiver. Philippine kon er weinig tegenover zetten, wat eigenlijk vreemd is, gezien het spelersmateriaal wat er op het veld staat bij Philippine. De eerste serieuze kans kwam er pas na 30 minuten, Dimi gaf de bal op de middenlijn mee met Johan die alleen op de keeper afging en de bal beheerst binnen schoof. Door deze 0-1 ging het Derde beter voetballen en werd er beter gebruik gemaakt van de ruimte die Philippine weggaf. De 0-2 was weer een prachtige aanval die werd afgewerkt door Peter El Pistolero op wederom aangeven van Dimi. Gelijk de ruststand. Maar in Philippine weet je dat de wedstrijd pas is gespeeld na 90 minuten, deze ploeg is net als het Derde sluw als een vos en geslepen (lees listig of goochem).

Na de rust was het Derde de eerste 5 minuten niet bij de pinken en kreeg ook terecht een tegendoelpunt te verwerken (1-2). Geen paniek, blijf de afgesproken lijnen lopen, niet forceren, houd het kopje erbij waren de kreten in het veld. Bij de eerste beste uitval van Angelo (die beter aan de tweede helft was begonnen als de eerste helft) legde hij bal na een lange solo panklaar voor de instormende Dimi die de 1-3 binnen gleed. Wedstrijd gespeeld? Philippine bleef er in geloven en bleef aanvallen. Wat een discutabele penalty opleverde, Onze Viking Mike was niet helemaal eens met de beslissing en verlangde een uitleg van de goed leidende scheidsrechter. Mike werd getrakteerd op een gele kaart en kon voor 10 minuten naar de kant, Hierdoor kwam onze ‘kiloboy’ Jetro de profeet het veld in, de nog geblesseerd goalie kon helaas de penalty niet tegenhouden en het werd weer spannend. Door de gele kaart moest Johan het veld ruimen omdat de Profeet er in kwam. Met 10 man schakelt het Derde om naar de Ministeck opstelling (ruimtes tussen de linies klein houden). Door deze strategische wijziging kwam het derde de overtal situatie van Philippine goed door. De scheidrechter had spijt van zijn beslissing om Philippine een pingel te geven en bij de eerste beste duw in de 16 van Philippine gaf hij ook aan het Derde een penalty. De keeper van Philippine probeerde Dimi nog uit zijn concentratie te halen maar onze topscoorder verklapte vooraf in welke hoek hij de bal ging schieten en nog kon de keeper bal niet tegenhouden.

Maar het mooiste werd voor het laatste bewaard, Johan die weer het veld in mocht omdat de straf van Mike voorbij was kreeg de bal op buitenkant rechts aangespeeld, hij omspeelde de verdediger en vanaf de achterlijn schoot hij de bal diagonaal binnen. Dit was ook gelijk zijn laatste wapenfeit van de wedstrijd en werd gewisseld. Na het ontvangen van de complimenten van de tegenstander, kon hij op de bank wederom terug kijken op een goede wedstrijd in het mosseldorp. Het is nu hopen dat hij ook de waardering krijgt van zijn teamgenoten met een nominatie voor ‘man of de match’.

Daarna gebeurde er niets meer. Het welbekende biertje in het kleedlokaal smaakte wederom lekker. Tegenwoordig moet je wel snel zijn voordat jij het weet heeft Angelo er drie naar binnen gewerkt. Voetbal is vooraf een bakje koffie, vooraf in het kleedlokaal nog wat grappen en grollen (geen keiharde muziek) Leuke wedstrijd spelen tegen een gelijkwaardige sportieve tegenstander zoals Philippine, en daarna achteraf een lekker biertje en last but not least een goede warme douche, deze zijn fantastisch in Philippine, ( @Hulsterloo vraag bij Philippine het tel.nummer op van de installateur) Gewoon ouderwets zoals het dertig jaar ook zo was en de volgende jaren nog. Het derde houdt de traditie in ere.

Uitspraak van de week is van Peter: Je hebt overtredingen en overtredingen, voor een verdediger is het lastigste om ze goed te maken, iemand door het midden in tweeën schoppen dat is geen kunst, maar een duwtje, een goed duwtje geven, dat is een van de moeilijkste dingen in het voetbal.