SVO-2 [ZA]

Zaterdagteam pakt eerste punten tegen Dauwendaele

Het Zaterdagteam verraste vriend en vijand door te winnen van FC Dauwendaele. En nog overtuigend ook. Hieronder een kort verslag van de huisfotograaf.

Aantal wijzigingen

De tegenstander kwam er niet aan te pas tegen een sterk Oostburg, dat zowel verdedigend als aanvallend overtuigde. Bij aanvang van de wedstrijd stond Dauwendaele nog op een 4e plaats in de competitie, door het verlies duikelen ze naar plaats 7. Er waren enkele wijzigingen in het team. Thom de Milliano was weer terug uit de US en Dinand Ruyter is vertrokken naar Singapore. Gelukkig was David Johnson hersteld van een blessure.

Sterk begin

De score werd al vroeg geopend door Matthijs van der Meulen in de 5e minuut. Matthijs was uitzinnig van vreugde en vierde dit met een radslag. In de 15e minuut markeerde Thom zijn terugkomst in het team door vanuit een hoekschop te scoren. Wat zat er een mooie krul in die bal. De keeper had het nakijken. Het kon niet op in de eerste helft. Youri Slabber scoorde de 3-0 en gaf een assist aan Matthijs die eenvoudig de 4-0 kon intikken.

rust

Wat een weelde om met deze stand de rust in te gaan. Nu kan ik mij herinneren dat er eerder in de competitie wedstrijden waren waarbij een voorsprong werd omgezet in een grote nederlaag. Maar dat ging vandaag niet gebeuren. Oostburg speelde een dijk van een wedstrijd en met volle overtuiging dat er punten gepakt gingen worden. De eerste.

Tweede helft

De tweede helft werd aanvallender gestart door Dauwendaele. Ze kwamen wat vaker door. O.a. bij Mathijs Mostert die, op een correcte wijze, de bal veroverde in het strafschop gebied waarna de speler van Dauwendaele met een ijselijke kreet neerging. Strafschop dus: 4-1.
Maar Oostburg was gewoon niet te stoppen en bleef de aanval zoeken vanuit een goed opererend middenveld. Dat gaf Caspar de Heij de kans om de 5-1 te maken. De tegenstander moest het van de scheids hebben want die gaf een tweede strafschop voor een vermeende handsbal. De strafschop werd benut en bracht de stand op 5-2.

Slotfase

In de slotfase wist Dauwendaele nog een keer te scoren en bracht de eindstand op 5-3. Een geweldige prestatie van het Zaterdagteam en ik kijk uit naar de volgende wedstrijd.